Prachtig Atelier in het hart van Alkmaar

Goudsmid Sophie Jong heeft haar atelier en juwelierswinkel in d’Oude Stad in Alkmaar. Het sfeervolle pand uit 1574 is een bezienswaardigheid. De voorgevel is onlangs gerenoveerd en een beschermd stadsgezicht. Achter die gevel vind je de winkel en het atelier waar goudsmid Sophie Jong de handgemaakte sieraden van PHIE Jewels ontwerpt en creëert.

Een pand uit de Middeleeuwen

Het pand uit 1574 waarin goudsmid Sophie Jong in Alkmaar sinds 2002 haar atelier en winkel heeft, kent een lange geschiedenis. Eeuwenlang woonden en werkten gezinnen in het pand. Een groot deel van de geschiedenis is helaas bij de stadsarchieven van Alkmaar verloren gegaan. Wel is bekend dat in vrijwel de hele twintigste eeuw een drukkerij in het pand was gevestigd.

Sophie Jong

Na de aankoop in 2002 zijn de winkel en de woning volledig verbouwd en startte Sophie Jong haar galerie. Haar collectie bestond uit schilderijen, waaronder veel eigen werk en verschillende kunstobjecten zoals keramiek, wandobjecten, beeldhouwwerk en sieraden. Na een aantal jaar verschoven de accenten in het werk van Sophie meer en meer naar het maken van sieraden. En met succes! De kunst maakte uiteindelijk helemaal plaats voor juwelen. De galerie werd een atelier.

goudsmid alkmaar - juwelier alkmaar
sophie jong goudsmid alkmaar

Juwelier en sieradenatelier

Deze verandering vroeg ook om aanpassing aan het pand aan de Hekelstraat in Alkmaar. In 2012 is daarom het atelier flink uitgebreid en de ruimte geschikt gemaakt voor juwelierswinkel en goudsmederij. Twee extra ruimtes achter het pand zijn samengevoegd met de winkel. Deze extra ruimtes zijn nu het atelier van de goudsmid.

Nostalgische sfeer

Stap je de winkel van de goudsmid in Alkmaar binnen, dan word je omarmd door een nostalgische sfeer. Alle verbouwingen zijn met respect voor het pand uitgevoerd. De eeuwenoude houten plafondbalken en de prachtig gemetselde muur zijn nog steeds zichtbaar. De vitrines die speciaal voor de juwelierswinkel zijn ontworpen, gaan op in de ruimte en versterken de nostalgische sfeer die het eeuwenoude pand ook na de verbouwingen nog steeds uitstraalt.

Goudsmid Alkmaar

De ontwerpen van goudsmid Sophie Jong vallen in de smaak. De vraag naar handgemaakte sieraden in de kenmerkende stijl van PHIE Jewels blijft groeien. Lokaal, regionaal, nationaal én internationaal. Daarom werkt Sophie nu samen met externe goudsmeden en heeft zij een vaste goudsmid in haar atelier aangetrokken. Hoewel zij niet meer de enige goudsmid in haar atelier in Alkmaar is, ontwerpt Sophie alle sieraden zelf. In haar zo herkenbare stijl. Samen met de andere goudsmeden vervaardigt zij de handgemaakte sieraden. Geen opdracht is onmogelijk en alle technieken zijn in het atelier van de goudsmid in Alkmaar beschikbaar. PHIE Jewels maakt bijzondere juwelen van hoogstaande kwaliteit en staat daar garant voor.

Handgemaakte sieraden uit Alkmaar

De collectie van PHIE Jewels bestaat uit handgemaakte ringen, oorbellen, trouwringen, colliers, hangers en armbanden. De website geeft je een beeld van de collectie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in het historische pand om de handgemaakte sieraden in het echt te zien en te voelen. De handgemaakte sieraden zijn veelal uniek. De goudsmeden maken de juwelen slechts één of hooguit enkele keren.

Erfstukken

Van dierbare erfstukken maakt Sophie Jong nieuwe sieraden. En edelstenen of diamanten die je als familiestukken bewaart, hergebruikt Sophie in een uniek handgemaakt sieraad. Zij maakt een prachtig nieuw ontwerp voor je zodat dierbare juwelen een nieuw leven krijgen. Een uniek ontwerp voor jou, in de herkenbare stijl van PHIE Jewels.

Handgemaakte sieraden kopen

De collectie handgemaakte sieraden van PHIE Jewels is uitsluitend verkrijgbaar in het atelier van goudsmid Sophie Jong in Alkmaar en via online bestellingen.

Phie Jewels in Alkmaar bezoeken

Wil je het prachtige pand, atelier en juwelierswinkel bezoeken? PHIE Jewels is woensdag tot en met zaterdag open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Kom je liever op een ander moment, ook dat kan. Neem even contact op om een afspraak te maken. Je bent dan meer dan welkom.

goudsmig alkmaar - juwelier alkmaar

Sieraden met karakter

TR-1408 trouwringen verlovingsringen witgoud roodgoud diamant
OC-4156 oorbellen van zilver en goud met prehnit
LOLA voorbeeld set 1014 handgemaakte aanschuifringen van goud met diamant
RG-9104 handgemaakte gouden ring met diamanten en vuuropaas
PHIE logo 2018 handmade dutch design LOGO 2 WIT RESIZE

Contactgegevens

Hekelstraat 1
1811 BL Alkmaar
Nederland

+31(0)72-5200631
info@phie.nl

Blijf op de hoogte

Betaalmethode

Betaalmethoden PHIE zwart-wit

Belangrijke links

© Copyright - Phie Jewels, handgemaakte sieraden

Please Wait