Prachtig Atelier in het hart van Alkmaar

De winkel en werkplaats van PHIE Jewels zijn sinds 2002 gevestigd in een sfeervol pand uit 1574 gelegen in d’Oude Stad van Alkmaar. De winkel op zich is al een bezienswaardigheid. De voorgevel is onlangs gerenoveerd en een beschermd stadsgezicht. Hier worden de sieraden van PHIE ontworpen en met de hand gemaakt.

Een pand uit de Middeleeuwen

Het pand waarin onze winkel is gehuisvest kent een lange geschiedenis. Het is in 1574 gebouwd en eeuwenlang woonden en werkten hier vele gezinnen. Een groot deel van de geschiedenis is helaas bij de stadsarchieven van Alkmaar niet meer bekend. Maar in vrijwel de gehele 20e eeuw was in dit pand een drukkerij gevestigd.

Na de aankoop in 2002 zijn de winkel en de woning volledig verbouwd en is de winkel geschikt gemaakt voor de goudsmederij en de winkel. In 2012 zijn twee extra ruimtes achter het pand aangekocht en samengevoegd met de winkel. In deze ruimtes bevindt zich nu de werkplaats.

Van galerie tot goudsmederij

In 2002 startte Sophie Jong haar galerie. De collectie bestond uit schilderijen, waaronder veel eigen werk en verschillende kunstobjecten zoals keramiek, wandobjecten, beeldhouwwerk en sieraden. Na een aantal jaar verschoven de accenten meer en meer naar het maken van sieraden. En met succes! De kunst maakte uiteindelijk helemaal plaats voor juwelen en de galerie werd een atelier. In 2012 werd het atelier flink uitgebreid is de winkel van de werkplaats gescheiden.

Door de groei van de laatste jaren zijn er ook externe goudsmeden aangetrokken waarvan er één in vaste dienst is. Alle sieraden worden ontworpen door Sophie en door haarzelf en de andere goudsmeden vervaardigd. Geen opdracht is onmogelijk en alle technieken zijn in huis. Bijzondere juwelen van hoogstaande kwaliteit. Daar staan we garant voor.

Handgemaakte sieraden uit Alkmaar

De collectie van PHIE bestaat uit handgemaakte ringen, oorbellen, trouwringen, colliers, hangers en armbanden. De sieraden die u op onze website ziet, geven een goed beeld van onze collectie. Veel van onze juwelen zijn uniek en worden slechts één keer of hooguit enkele malen gemaakt.

Erfstukken

Ook maken wij nieuwe sieraden van dierbare erfstukken. En we hergebruiken edelstenen of diamanten die als familiestukken zijn bewaard. Wij maken er een prachtig nieuw ontwerp van, zodat de juwelen een nieuw leven krijgen. Samen bedenken we iets unieks. Alles in de herkenbare stijl van PHIE.

De collectie van PHIE Art Jewels is uitsluitend verkrijgbaar in ons atelier in Alkmaar en via online bestellingen.

Nostalgische sfeer

De winkel ademt een nostalgische sfeer door de eeuwenoude houten plafondbalken en een prachtige gemetselde muur. Het pand werd in 2002 volledig gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de goudsmederij. De vitrines die speciaal voor dit atelier zijn ontworpen maken het geheel compleet.

komt u ons bezoeken?

Wij zijn van woensdag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00. U bent dan van harte welkom. Mocht u graag op een ander moment langs willen komen, dan is dat geen enkel probleem. Neem in dat geval even contact met ons op. We maken graag een afspraak met u. Onze contactgegevens vindt u hier

Sieraden met karakter

Contactgegevens

Hekelstraat 1
1811 BL Alkmaar
Nederland

+31(0)72-5200631
info@phie.nl

Blijf op de hoogte

Betaalmethode

© Copyright - Phie Jewels, handgemaakte sieraden

Please Wait