Prachtig Atelier in het hart van Alkmaar

Paul Verseveldt en Sophie Jong hebben hun sieradenatelier en winkel in d’Oude Stad in Alkmaar. Het sfeervolle pand uit 1574 is een bezienswaardigheid. De voorgevel is onlangs gerenoveerd en een beschermd stadsgezicht. Dit is waar goudsmid Sophie Jong de handgemaakte sieraden van PHIE Jewels ontwerpt en creëert.

Een pand uit de Middeleeuwen

Het pand uit 1574 waarin PHIE Jewels sinds 2002 haar atelier en winkel heeft, kent een lange geschiedenis. Eeuwenlang woonden en werkten gezinnen in het pand. Een groot deel van de geschiedenis is helaas bij de stadsarchieven van Alkmaar verloren gegaan. Het is een van de oudste pandjes van Alkmaar.

Sophie Jong

Na de aankoop in 2002 zijn de winkel en de woning volledig verbouwd en startte Sophie Jong haar goudsmederij. Haar eerste sieraden kenmerkte zich in de eerste jaren vooral door de zeer welderige en soms kunstzinnege stijl.  In de loop der jaren is de collectie die zij heeft ontworpen zeer omvangrijk geworden en is Sophie niet meer vast te pinnen op een enkele stijl. Juist de variatie van haar werk en de veelzijdigheid wordt vaak geroemd. Unieke handgemaakte sieraden die allemaal zijn ontworpen in eigen atelier en inmiddels door verschillende goudsmeden van PHIE worden vervaardigd.

Juwelier en sieradenatelier

Nostalgische sfeer

Stap je de winkel van de goudsmid in Alkmaar binnen, dan word je omarmd door een nostalgische sfeer. Alle verbouwingen zijn met respect voor het pand uitgevoerd. De eeuwenoude houten plafondbalken en de prachtig gemetselde muur zijn nog steeds zichtbaar. De vitrines die speciaal voor de juwelierswinkel zijn ontworpen, gaan op in de ruimte en versterken de nostalgische sfeer die het eeuwenoude pand ook na de verbouwingen nog steeds uitstraalt.

Goudsmid Alkmaar

De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte sieraden in de kenmerkende stijl van PHIE Jewels blijft groeien. Lokaal, regionaal, nationaal én internationaal. Daarom werkt Sophie nu samen met externe goudsmeden en heeft zij een vaste goudsmid, Simone Pronk, in haar atelier aangetrokken. Hoewel zij niet meer de enige goudsmid in haar atelier en winkel in Alkmaar is, ontwerpt Sophie alle sieraden zelf. Geen opdracht is onmogelijk en alle technieken worden beheerst. PHIE Jewels maakt bijzondere juwelen van hoogstaande kwaliteit en staat daar garant voor.

Handgemaakte sieraden uit Alkmaar

De collectie van PHIE Jewels bestaat uit handgemaakte ringen, oorbellen, trouwringen, colliers, hangers en armbanden. De website geeft je een beeld van de collectie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in het historische pand om de sieraden in het echt te zien en te voelen. De juwelen zijn veelal uniek. De goudsmeden maken de juwelen slechts één of hooguit enkele keren.

Erfstukken

Van dierbare erfstukken maakt Sophie Jong nieuwe sieraden. En edelstenen of diamanten die je als familiestukken bewaart, hergebruikt Sophie in een uniek handgemaakt sieraad. Zij maakt een prachtig nieuw ontwerp voor je zodat dierbare juwelen een nieuw leven krijgen. Een uniek ontwerp voor jou, in de herkenbare stijl van PHIE Jewels. Kijk hier voor meer informatie.

Bezoek vrijblijvend onze winkel in Alkmaar

De collectie handgemaakte sieraden van PHIE Jewels is uitsluitend verkrijgbaar in de winkel van de goudsmid in Alkmaar en via online bestellingen.

Kom gezellig langs of maak alvast een afspraak

Wil je het prachtige pand, atelier en juwelierswinkel bezoeken? PHIE Jewels is woensdag tot en met zaterdag open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Kom je liever op een ander moment, ook dat kan. Neem even contact op om een afspraak te maken. Je bent dan meer dan welkom.

Sieraden met karakter

handgemaakte bijzondere monarch ring uit zilver goud en topaas
handgemaakte aparte en bijzondere gouden aanschuifring met blauwe en witte diamanten

Please Wait