Ring laten maken met eigen goud

Goud is een kostbaar materiaal en de goudprijs is hoger dan ooit tevoren. Het is dus best interessant om na te gaan of jij je oude goud in een laadje wilt laten verstoffen, of dat je er iets nieuws van wilt laten maken. Misschien heb je die oude ring of armband die je ooit kreeg van een dierbare nog steeds op een veilig plekje liggen maar zou je er een mooi herinneringssieraad van willen laten maken. Of de oude trouwringen van opa en oma waar je altijd nog eens iets mee wilde doen. Een mooie handgemaakte aparte ring laten maken met eigen goud kan bij PHIE Jewels!

Ring laten maken van eigen goud en edelstenen

Wist je dat PHIE Jewels de specialist is in het hergebruiken van oude sieraden? We gebruiken het sieraad in de oorspronkelijke vorm of we smelten het om. De mogelijkheden zijn heel divers. Edelstenen of diamanten kunnen opnieuw worden gezet en komen weer helemaal tot leven in een nieuwe ring of hanger.

Onze goudsmeden beheersen het specialisme van restauratie en hergebruik van oude sieraden. We bespreken graag de mogelijkheden en gaan met plezier voor je aan het werk om een mooi handgemaakt sieraad te maken. Een sieraad met emotionele waarde en betekenis.

Maak een afspraak en kom een keer langs. Je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Opdracht voor 2 bijzondere ringen

Voor een van onze relaties maakten wij twee bijzondere ringen. Op de bredere ring plaatsten wij haar eigen rozet met diamanten en op de smallere ring zette we haar ovale diamant en plaatsten we haar kleinere diamantjes in de scheen van de ring. Voor de ringen werd voor een deel haar eigen goud verwerkt. Zo brachten wij haar dierbare stenen weer tot leven in een mooie ring van PHIE.

Zo heeft onze relatie een prachtige ring laten maken met eigen stenen, een uniek handgemaakt sieraad.

Hergebruik dierbare diamanten

Verschillende diamanten werden in deze bijzondere ring geplaatst die wij voor een deel maakte van de eigen sieraden van onze klant. De diamantjes waren onderdeel van dierbare sieraden die wij op deze manier een nieuwe leven konden geven. Ook werd eigen goud gebruikt bij het smeden van de ring.  Een sieraad voor het leven.

Parel uit de hanger van oma

In een klassieke hanger uit het begin van de 20e eeuw zat deze parel gezet. De hanger was van de oma van een van onze relaties. Zij had dit erfstuk al heel lang in haar bezit. De twee diamantjes kwamen uit de ring van haar moeder. We brachten deze stenen, samen met het goud van de trouwringen van haar ouders, tot een prachtig geheel in deze zeer bijzondere handgemaakte ring.

Mooie amethist en diamanten

Een van onze relaties had zelf nog een mooie amethist en een paar diamantjes. Die wilde ze graag allemaal in een ring verwerkt zien. Dat is gelukt. In dit geval in een witgouden ring die een hamerslag bewerking heeft ondergaan. De prachtige steen komt mooi uit in de handgemaakte zetting die omzoomd is door een parelrozet. Typisch PHIE.

Hergebruikt goud van trouwring ouders

Een grote blauwe topaas die onze relatie vroeger van haar vader kreeg en die niet meer helemaal gaaf en bruikbaar was, lieten wij slijpen tot deze prachtige steen. De steen werd vervolgens gezet in een handgemaakte PHIE ring van haar keuze. De gouden bolletjes op de ring maakten wij van de trouwringen van haar overleden vader en moeder. Zij waken aan weerskanten van de steen. Onder de steen zit het as van haar beide ouders ingesloten.

Zo heeft onze relatie een ring laten maken  met eigen goud uit een erfstuk.

Hergebruikte dierbare diamanten, citrien en goud

Er werd ons gevraagd om van verschillende sieraden met diamanten en citrien een mooi nieuw sieraad te maken. De voorkeur ging uit naar een armband, van het goud hebben we de armband gesmeed en deze “gekerft”. Dit is een techniek om de armband een wat levendigere uitstraling te geven i.p.v. van een gladde band. Verschillende diamanten en citrien uit de oude sieraden zijn op de handgemaakte gouden armband geplaatst

Prachtige diamant en saffier verwerkt in nieuwe set

Van verschillende oude sieraden hebben we deze ringenset gemaakt. In een hanger zaten saffieren die nog prachtig waren en opnieuw gebruikt konden worden. Ook uit een ring konden we de witte diamant halen en bovenop de ring plaatsen.

Materialen en stenen

Handgemaakte sieraden ontwerpen en vervaardigen vraagt om vakmanschap en om uitzonderlijke materialen. Deze materialen, zoals edelstenen, zilver en goud worden meestal speciaal voor jouw opdracht ingekocht. PHIE Jewels creëert met veel zorg en aandacht handgemaakte sieraden in opdracht, en daar is tijd voor nodig. Het kan daarom even duren voordat je handgemaakte ring, oorbellen, collier, armband klaar is. Je geduld wordt beloond. Straks draag jij een bijzonder sieraad. Handgemaakt. Speciaal voor jou.
Nieuwsgierig naar onze prachtige sieraden ? Je bent meer dan welkom in ons atelier of neem contact met ons op. Wij informeren je graag.

Materialen en stenen V2.0

Maatwerk sieraden

Maatwerk sieraden maken is ons ambacht. Bij PHIE Jewels gebeurt maar weinig machinaal. Handgemaakte sieraden zijn sieraden die de goudsmeden van PHIE Jewels handmatig vormen en opbouwen. Natuurlijk gebruiken wij ook moderne middelen om de handgemaakte sieraden te bewerken. Wij polijsten machinaal. Maar het ambacht van het smeden staat bij ons centraal. En dat heeft voordelen. Bij PHIE Jewels kies je voor maatwerk sieraden en ben jij vrij in de keuze van het edelmetaal, de edelsteen of diamant in je handgemaakte sieraad.

Wil je graag de ring van je keuze in een ander materiaal? Geen probleem. Kom langs bij PHIE Jewels. Wij geven je graag advies over de vele mogelijkheden van maatwerk sieraden.

Winkel en Atelier in Alkmaar

PHIE Jewels
Hekelstraat 1
1811 BL Alkmaar
Email info@phie.nl
Telefoon 072-5200631

OPENINGSTIJDEN 

Woensdag:   11.00 – 17.00
Donderdag:  11.00 – 17.00
Vrijdag:         11.00 – 17.00
Zaterdag:      11.00 – 17.00

Dinsdag:      Wilt u op dinsdag langskomen, maak dan een afspraak

Wilt u een afspraak maken, vul dan dit formulier in:

Please Wait